You are viewing : Portfolio » Residential Projects » Single Storey Rear Extension

Single Storey Rear Extension

Single Storey Rear Extension

This single storey rear extension is for a home on Hawleys Close, Matlock. The existing property is a small detached home with a private unused garage and drive way running alongside it. Our proposal was to move the existing garage, bringing it inline with the front of the house. The new space was then used for a side return extension which connects up to the rear extension. This has created space for a large open plan kitchen-diner with bi-fold doors and a stand alone kitchen island as well as a utility space. The utility space houses a shower (for the dog!) and connects internally to the newly positioned garage. Overall a much more usable space than what was previously there!