You are viewing : Gallery » Eco House Renovation, Raynes Park, London

Eco House Renovation, Raynes Park, London

Raynes Park was a refurbishment project of an existing run- down 1960s council house. The client’s brief for an Eco- upgrade was met through the use of a ‘saw-tooth’ roof adaptation covered in pv cells, solar thermal panels and Velux roof windows. Additional layers of insulation were added internally, a wood pellet boiler installed and a glazed ‘vegetable house’ added to the front of the house to act as a solar buffer.

Folding sliding doors were added at the back of the house to offer a seamless transition between internal and external spaces in the summer months. A green roof terrace at the rear of the house is accessible via the master bedroom. Worked on for ZEDFactory Ltd.


3D sketch of proposal
3D sketch of proposal
Images of existing house
Images of existing house
Proposed first floor plan
Proposed first floor plan
Proposed ground floor plan
Proposed ground floor plan
Proposed roof plan with solar pv panels
Proposed roof plan with solar pv panels